ua en ru

МВС планує створити реєстр даних з детальною історією автомобіля

МВС планує створити реєстр даних з детальною історією автомобіля Фото: до реєстру будуть вносити додаткові дані

До реєстру будуть вноситися дані в тому числі про власників, заміну кольору і наявності ДТП

Міністерство внутрішніх справ України планує включити додаткові дані до реєстру про автомобілі, повідомляє прес-центр МВС.

"У процесі реалізації реформи ми підемо далі - прагнемо створити в Україні аналог американського Carfax, що дозволить розширити обсяг інформації про транспортний засіб детальної історії авто: скільки було власників, заміну кольору, наявність ДТП", - заявив глава Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

У МВС повідомляють, що дані про транспортний засіб, які вносяться в Єдиний державний реєстр МВС, необхідні при складанні процесуальних документів про накладення на нього арешту, оголошення в розшук, визнання речовим доказом або знаряддям злочину.

Доступ до єдиного державного реєстру мають посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, адвокати та нотаріуси.

Зазначимо, Carfax - американська база даних про історію транспортного засобу. Реєстр включає всю найбільш важливу інформацію про автомобілі: реєстрацію, власника, історію ДТП, дані про пробіг, проходження техобслуговування та ремонт.

Нагадаємо, раніше МВС підготувало концепцію розширення повноважень поліції.