ua en ru

МВС переплатило за Mitsubishi оточенню Яценюка понад 250 млн гривень, - Тамразов

МВС переплатило за Mitsubishi оточенню Яценюка понад 250 млн гривень, - Тамразов Фото: Mitsubishi Оutlander PHEV

Україна могла замовити Mitsubishi для поліції за більш низькою ціною

Міністерство внутрішніх справ України переплатило оточенню колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка 250 млн гривень за партію автомобілів Mitsubishi. Про це у Facebook пише колишній заступник голови "Укргазвидобування" і власник видання INSIDER Олексій Тамразов.

За його словами, він купив Mitsubishi Outlander PHEV з поставкою з Німеччини до України за 43 тис. доларів, що майже на 15 тис. менше, ніж за ці авто заплатило МВС. Зокрема, у Німеччині авто коштує 31,3 тис. доларів, ще 10,7 тис. доларів складуть митні платежі. Ще у 800 доларів обійдеться доставка автомобіля. Таким чином, Mitsubishi Outlander PHEV з доставкою до України обійшовся в 42,8 тис. доларів.

У той же час МВС замовило такі автомобілі ТОВ "Ніко Діамант" за 57 830 доларів, і переплата за кожен автомобіль склала 15 тис. доларів. Враховуючи розмір всієї партії в 635 авто, загальна переплата становить 9,54 млн доларів (близько 258 млн гривень).

Зазначимо, співвласником "Ніко Діамант" є Володимир Гнатишин, який раніше був бізнес-партнером міністра юстиції Павла Петренка, наближеного до Арсенія Яценюка. Зазначимо, закупівля автомобілів для поліції була зроблена за переговорною процедурою, технічна документація виписана під конкретного дилера.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські поліцейські пересядуть на гібридні Mitsubishi Оutlander. Автомобілі закуплять на кошти, виділені в рамках Кіотського протоколу.