ua en ru

МВС відзначає збільшення числа пограбувань магазинів у Києві

МВС відзначає збільшення числа пограбувань магазинів у Києві Фото: ВЗГ ГУМВС України в м.Києві

Підозрюваний переховувався в під'їзді однієї з багатоповерхівок

Дільничні інспектори Деснянського райуправління столичної міліції отримали інформацію про грабіж одного з супермаркетів. Як повідомили у
ВЗГ ГУМВС України в місті Києві, відвідувач торгового закладу схопив з полиці товар і побіг на вулицю, збивши охорону з ніг.

"Охоронці магазину пояснили, що невідомий чоловік забрав дві банки дорогого кави. Вирвався, коли його намагалися затримати, і зник між сусідніми будинками", - говорить старший дільничний інспектор Валентин Цибуля.

Правоохоронці обстежили прилеглу до магазину територію і знайшли підозрюваного. Він ховався в під'їзді однієї з багатоповерхівок.

Затриманий - раніше судимий киянин. Свою вину у скоєному визнає. Каже, що кава вкрав, щоб потім продати і мати гроші на життя.

МВС відзначає збільшення числа пограбувань магазинів у Києві

(Фото: ВЗГ ГУМВС України в м.Києві)

Як пояснюють затримані за подібні злочини, скрутне матеріальне становище все частіше штовхає людей на протиправні дії. Лише на адміністративній зоні, яку обслуговує дільничний Цибуля, з початку нинішнього року зареєстровано понад 20 фактів пограбувань магазинів.

Стосовно затриманого киянина слідчим відділом Деснянського РУ ГУМВС України в місті Києві розпочато кримінальне провадження за ст.186 КК України "Грабіж".

Нагадаємо, наприкінці березня у Дніпропетровську чоловік пограбував автозаправку за допомогою запальнички.