ua en ru

МВС оголосило в розшук екс-ректора Мельника, який втік з-під домашнього арешту

МВС оголосило в розшук екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, який втік з-під домашнього арешту. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

МВС оголосило в розшук екс-ректора Податкової академії Петра Мельника (на фото), який втік з-під домашнього арешту. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Сигнал тривоги надійшов на пульт контролю за особами, які знаходяться під домашнім арештом. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вже призначив службове розслідування з метою з'ясування всіх обставин того, що сталося.

Сьогодні вранці слідчим було подано до суду клопотання про зміну запобіжного Петру Мельнику заходу з домашнього арешту на утримання під вартою. З цим клопотанням, згідно статті 184 УПК України, підозрюваний був ознайомлений заздалегідь.

МВС звертається до громадян за допомогою в отриманні інформації щодо місць можливого перебування Петра Мельника.

Прокуратура Київської області розпочала перевірку дій працівників міліції під час контролю ними роботи електронного засобу стеження за Петром Мельником. Зокрема, буде перевірено, чи мало місце порушення сигналу від електронного пристрою, що стало його причиною, яким чином посадові особи міліції відреагували на вказані порушення, чи дотримано вимог посадової інструкції під час позаштатної ситуації, що, загалом, мало місце: службова недбалість чи умисел. За результатами перевірки буде надана правова оцінка діяльності працівників міліції.

При цьому адвокат Мельника Руслан Місюна, не знає, де знаходиться його підзахисний. "Чи втік Петро Мельник я не знаю, проте вдома його немає", - заявив Місюна.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками ГУБОЗ при передачі хабара у розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Крім того, під час обшуку в кабінеті слідчі вилучили ще 30 тисяч доларів.

Того ж дня Мельника госпіталізували до Лікарні швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця". Пізніше захист Мельника стверджував, що у нього гіпертонічний криз.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III і V скликань. На виборах у ВР VII скликання осінню 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу №95 (Київська обл.). Втім, отримати перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., більше половини округів опинилася за Партією регіонів.