ua en ru

У МВС пояснили причини невстановлення замовників вбивства Шеремета

У МВС пояснили причини невстановлення замовників вбивства Шеремета Фото: Павло Шеремет (РБК-Україна)

Прогрес у розслідуванні справи Шеремета на сьогоднішній день відсутній

Рослідування вбивства журналіста Павла Шеремета усладнюється через неможливість проведення слідчих дій на території Росії. Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, під час круглого столу щодо стану свободи слова в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Значна складність у роботі пов'язана з тим, що потерпілий є громадянином РФ, який мав активні і постійні контакти на території країни-агресора. На погляд слідства, контакти (Шеремета, - ред.) дуже важливі для встановлення причин і потенційних зловмисників в цьому злочині. Провести слідчі дії на території РФ неможливо. Це дуже сильно впливає на результат. Одна зі складностей розслідування цього злочину в тому, що слідчі бачать дуже багато речей, які пов'язують з територією країни-агресора осіб, які можуть бути причетними до цього злочину", - розповів Шевченко.

У свою чергу заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Олександр Ковтун додав, що прогрес у розслідуванні справи Шеремета на сьогоднішній день відсутній.

"Кримінальне провадження за фактом вбивства Павла Шеремета розслідується головним слідчим управлінням Нацполіції. Слідство на даний час триває. Нажаль, осіб, причетних до його скоєння на даний час не встановлено", - додав Ковтун.

Нагадаємо, раніше заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що по справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета у Києві наразі немає реальної доказової бази.