ua en ru

МВС забезпечить порядок на виборах у 5 проблемних округах, - Захарченко

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко зобов'язав своїх підлеглих забезпечити вільне волевиявлення українців на виборах у п'яти мажоритарних округах. Про це він заявив сьогодні в ході колегії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Почалися вибори в так званих проблемних округах. Попереджаю керівників територіальних підрозділів, яких це стосується: міліція діє виключно в рамках закону і знаходиться поза політикою. Громадяни повинні мати можливість вільно реалізувати своє конституційне право на вибір", - заявив Захарченко.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня почалася виборча кампанія щодо повторних виборів народних депутатів в одномандатних округах №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаси та Канів, Черкаська область) та №223 (Шевченківський район, М.київ). Вибори, за рішенням Верховної Ради повинні відбутися 15 грудня.

ЦВК на парламентських виборах 28 жовтня 2012 р. визнала неможливим встановити результати голосування в цих п'яти округах.