ua en ru

У МВС обіцяють реформуватиме систему безпеки на масових заходах

У МВС обіцяють реформуватиме систему безпеки на масових заходах Фото: Сергій Яровий (прес-служба МВС)

Міністерство хоче створити повністю нову модель забезпечення публічної безпеки

Міністерство внутрішніх справ України реформуватиме систему безпеки на масових заходах. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий 1 липня на нараді з керівниками спецпідрозділів Національної поліції, повідомляє прес-служба МВС.

За його словами, у рамках реформи передбачається вдосконалення організаційно-штатної структури. Зокрема мова йде не лише про спецпідрозділи, а й у цілому про координацію дій у структурі Нацполіції та з іншими правоохоронними органами.

"Ми хочемо створити повністю нову модель забезпечення публічної безпеки, яка буде ефективнішою та легко інтегрується в оновлену систему Національної поліції", - пояснив Яровий.

Він додав, що сьогодні у МВС є певні напрацювання щодо спільної роботи різних підрозділів Нацполіції, зокрема патрульної поліції та тактичних груп, із підрозділами Національної гвардії.

"Ми маємо все спланувати, аби знати на якому етапі які сили задіювати. Події в Дніпрі нам чітко показали, що у питаннях роботи наших підрозділів на масових заходах є певні проблеми. Насамперед, це було нерозуміння ситуації керівництвом поліції області та відсутність єдиного бачення у керівників місцевої влади", - підкреслив перший заступник глави МВС.

За його словами, кожен начальник обласного управління поліції має чітко розуміти, що, маючи у своїй структурі підрозділи спеціального призначення, не потрібно ними прикривати всі проблеми.

"Ми повинні чітко організувати цю роботу. Ставити перед цими підрозділами професійні завдання, а у відповідь надавати соціальну підтримку та захист", - зауважив Яровий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ завершила розслідування і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох провокаторів, так званих "тітушок" часів Революції гідності.