ua en ru

МВС не виключає можливості оголосити Мельника в міжнародний розшук

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не виключає можливості оголосити екс-ректора податкової академії Петра Мельника в міжнародний розшук.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не виключає можливості оголосити екс-ректора податкової академії Петра Мельника в міжнародний розшук. Про це повідомляє "5 канал".

Нагадаємо, що 9 серпня екс-ректор Мельник втік з-під домашнього арешту. МВС оголосило його в розшук.

Нагадаємо, що вчора екс-ректор Мельник втік з-під домашнього арешту. МВС оголосило його в розшук. При цьому адвокат Мельника Руслан Місюна заявив, що не знає, де перебуває його підзахисний.

Вчора вранці слідчим було подано до суду клопотання про зміну запобіжного заходу Петру Мельнику з домашнього арешту на утримання під вартою. З цим клопотанням, відповідно до статті 184 КПК України, підозрюваний був ознайомлений заздалегідь. Зазначимо, що згідно з повідомленнями ЗМІ, сигнал про те, що Мельник зняв браслет, був ще позавчора ввечері, проте черговий міліціонер повідомив про це тільки на ранок наступного дня. Варто відзначити, що Петро Мельник став першим високопоставленим особою в Україні, до якого було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Цей захід діє в Україні згідно з нормами нового КПК.

Прокуратура Київської області розпочала перевірку дій працівників міліції під час контролю ними роботи електронного засоби стеження за Петром Мельником.

Микола Азаров доручив міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку вжити всі необхідні заходи для піймання втікача екс-ректора податкової академії Петра Мельника. Про це Азаров заявив на своїй сторінці в Facebook.

"Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко доповів мені про цей інцидент (втеча Мельника). Я доручив йому вжити всіх необхідних заходів, які вживають органи внутрішніх справ у подібних ситуаціях. Вважаю таку поведінку Мельника неприпустимим", - сказав Азаров.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітники ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Крім того, під час обшуку в кабінеті слідчі вилучили ще 30 тисяч доларів.

У той же день Мельника госпіталізували до лікарні швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця". Пізніше захист Мельника стверджувала, що у нього гіпертонічний криз.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу № 95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., Більше половини округів опинилися за Партією регіонів.