ua en ru

МВС: найімовірніша причина пожежі на нафтобазі - порушення правил безпеки

МВС: найімовірніша причина пожежі на нафтобазі - порушення правил безпеки Фото: пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта"

В якості версій пожежі МВС розглядає підпал та порушення правил безпеки на об'єкті

Найімовірніша причина пожежі на нафтобазі під Васильковим Київської області - порушення правил безпеки. Про це повідомив представник МВС України Артем Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Шевченко додав, що саме щодо причини пожежі розглядається версія, що загоряння сталося внаслідок необережності під час фальсифікації пального.

"Слідство розглядає ці версії. Більш того було відкрито провадження проти компанії відомої під маркою БРСМ за фальсифікацію палива, потім воно правда було забрано ГПУ, але така версія також буде розглядатися як причина того, що сталося. Причини буде встановлювати ДСНС, пожежники, а міліція розслідуватиме кримінальну виробництво", - сказав Шевченко.

"У кримінальному провадженні за фактом пожежі ми будемо досліджувати все, починаючи від виділення земельної ділянки, де ми бачимо кричуще порушення, тому що це сусідство з діючою військовою частиною, де є, в тому числі потужні боєприпаси і, закінчуючи діяльністю цієї бази і взагалі групи компанії БРСМ", - заявили в МВС.

Шевченко також додав, що одна людина досі не виходить на зв'язок. "Це працівник "Укрзалізниці" з пожежного поїзда, доля його невідома", - сказав він.

Він також спростував інформацію про те, що пожежники приїхали надто пізно на місце пожежі і без відповідного обладнання. "Це спроба керівництва "БРСМ-Нафта" зменшити власну відповідальність, або втекти від відповідальності або її просто перекласти на когось іншого", - зазначив він.

Нагадаємо, попередні дані розслідування МВС свідчать про те, що компанія "БРСМ-Нафта" виготовляла фальсифіковані нафтопродукти.

У Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним об'ємом 800 куб. м. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. Вчора і сьогодні на нафтобазі сталася низка вибухів. Всього в результаті пожежі на нафтобазі загинуло 4 особи та постраждало 12. Гасіння пожежі триває досі.