ua en ru

МВС контролює, щоб агентура РФ з Донбасу не могла скористатися безвізовим режимом

МВС контролює, щоб агентура РФ з Донбасу не могла скористатися безвізовим режимом Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Велика частина паперових демографічних реєстрів міграційної служби стала недоступною через окупацію Донбасу

Міністерство внутнішніх справ України контролює, щоб російська агентура з окупованого Донбасу не могла скористатися безвізовим режимом з Євросоюзом. Про це сьогодні, 23 червня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спільного з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим брифінгу у Полтаві, повідомляє прес-служба МВС.

За словами Авакова, велика частина паперових демографічних реєстрів міграційної служби стала недоступною через окупацію Донбасу, що значно підвищує ризик фальсифікації документів та даних про особу.

Турчинов зазначив, що після того, як Україна отримала безвізовий режим з Європою, велика кількість тих, хто "розповідали російську перспективу, почали згадувати, що вони громадяни України" і російська агентура та спецслужби можуть цим скористатися.

"МВС контролює, щоб "агент" з підробленим паспортом не прийшов за новим сучасним документом громадянина України та отримав його лише тому, що у нас немає доступу до бази даних...Ніяких утисків громадянських прав немає. Якщо ви чесна людина і живете на окупованій території - все з вами буде в порядку, ви пройдете всі процедури", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 30 тисяч українців відвідали Євросоюз по безвізу.