ua en ru

МВС констатує нелегальний вивіз зброї українськими військовими та волонтерами із зони АТО

МВС констатує нелегальний вивіз зброї українськими військовими та волонтерами із зони АТО Фото: МВС

Кількість зброї, яка перебуває у нелегальному обігу, збільшується

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України констатує нелегальний вивіз зброї із зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі українськими військовослужбовцями, волонтерами та бійцями добровольчих батальйонів. Про це на брифінгу заявив перший заступник начальника департаменту карного розшуку МВС України Сергій Редька, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вогнепальна зброя і вибухівка вилучені у 23 волонтерів. У 45 випадках зброю незаконно зберігали бійці добровольчих батальйонів, 83 - військовослужбовці ЗСУ, 3 - Національної гвардії, 3 - працівники міліції, 1738 - цивільні особи",- заявив Редька.

За його словами, близько 80% всього незаконного зброї - зброя із зони АТО.

"Кількість зброї, яка перебуває у нелегальному обігу, збільшується. Про це свідчить вартість зброї на чорному ринку. Раніше автомат Калашникова на чорному ринку коштував близько 3 тис. доларів, зараз до 1 тис., а в зоні АТО можна купити і за 100 доларів. У порівнянні з минулим роком фактів нелегального обігу зброї виявлено на третину більше - 2947 таких злочинів", - заявив Редька.

Він також зазначив, що в поточному році зареєстровано 567 злочинів із застосуванням вогнепальної зброї (425 злочинів у 2015 р.).

Нагадаємо, українські військовослужбовці і працівники Служби безпеки України (СБУ) роблять спроби вивезення зброї з зони проведення антитерористичної операції (АТО) з допомогою поштових служб.