ua en ru

МВС ініціює спрощення реєстрації місця проживання

МВС ініціює спрощення реєстрації місця проживання Фото: Тетяна Ковальчук (МВС)

Проблема стала особливо гострою у зв'язку з збільшенням біженців з Донбасу

Міністерство внутрішніх справ ініціює спрощення процедури реєстрації місця проживання. Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, передає прес-служба відомства.

За словами Ковальчук, реформування інституту реєстрації дозволить забезпечити громадянам вільну реалізацію своїх прав і свобод, що особливо актуально зараз, коли в країні велика кількість внутрішньо переміщених осіб Згідно з офіційною статистикою, в 2014-2015 роках обсяги вимушеної міграції перевищували обсяги внутрішньої міграції вдвічі.

"Проблема реформування інституту реєстрації місця проживання дуже гостро стоїть у сучасному українському суспільстві. Ми спростити цей процес. Система реєстрації повинен надавати людині можливості, а не обмеження. Реалізація прав має відбуватися не там, де стоїть штамп в паспорті, а безпосередньо за місцем проживання. Кожна людина повинна мати вільний право доступу до освіти, медицини, право обирати місцеву владу", - підкреслила Ковальчук.

заступник Міністра також зазначила, що вважає існуючу систему реєстрації неефективною і спотворює статистику по територіальному розміщенню населення.

Нагадаємо, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб має намір працевлаштовувати переселенців за кордоном.