ua en ru

МВС загрожує сепаратистам у східних областях тюремним строком від 5 до 8 років

Міністерство внутрішніх справ України загрожує сепаратистам у східних областях країни тюремним строком від п'яти до восьми років.

Міністерство внутрішніх справ України загрожує сепаратистам у східних областях країни тюремним строком від п'яти до восьми років. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні у Харкові, Донецьку, Луганську пройшли акції сепаратистська налаштованих активістів, які супроводжувалися спробами захоплення державних установ. ...МВС попереджає, що такі дії як захоплення державних будівель, масові заворушення - це злочин, покарання за яке передбачено Кримінальним Кодексом України", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно ст. 294 КК України за організацію масових заворушень, що супроводжуються насильством та іншими протиправними діями, зокрема, організаторам та підбурювачами масових заворушень, загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.

"МВС в черговий раз підкреслює, що організатори, підбурювачі, учасники масових заворушень, незалежно від партійної належності, громадянства, місця проживання і політичних поглядів будуть притягнуті до відповідальності", - наголошується в повідомленні.