ua en ru

МВС і ЄС запускають новий проект з реформування поліції

МВС і ЄС запускають новий проект з реформування поліції Фото: Національна поліція України

Спочатку пілотні проекти запрацюють у Києві, Львові та Харкові

Міністерство внутрішніх справ і Європейський союз запускають спільний проект реформування української поліції. Про це заявили голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчинскас і глава МВС України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

Наголошується, що загальний розмір допомоги складе шість мільйонів євро.


Проект буде складатися з двох частин: перша - це концепція "community policing" (взаємодія поліції з суспільством). Друга частина - це "сrowd control" (забезпечення суспільного порядку).

"Ми готові до практичної реалізації цих ідей, готові представити нашу команду у цій роботі. Головний партнер - поліція Швеції, крім того, будуть залучені фахівці з Данії", - повідомив Ланчинскас.

За словами Авакова, спочатку реформа торкнеться трьох міст - Києва, Львова та Харкова.

Крім того, паралельно в цих пілотних регіонах буде здійснюватися реформа кримінальної поліції і системи ізоляторів тимчасового утримання злочинців. За словами міністра, в рамках напрямку "сrowd control" планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого буде базуватися на принципі деескалації напруги під час масових заходів.

Нагадаємо, народний депутат України, член колегії Міністерства внутрішніх справ України Мустафа Найєм спрогнозував реформування кримінального блоку Національної поліції в наступному році.