ua en ru

МВС буде притягати до відповідальності кабельних операторів, які транслюють заборонені російські канали

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доручив міліції притягати до відповідальності кабельних операторів, які транслюють заборонені російські канали.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доручив міліції притягати до відповідальності кабельних операторів, які транслюють заборонені російські канали. Про це у своєму Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Міністром МВС Арсеном Аваковим сьогодні підписано наказ №840 від 19.08.2014 про спільні дії МВС та Національної ради з телебачення і радіомовлення в цілях контролю за дотриманням законодавства в сфері тимчасової заборони на трансляцію російських телеканалів ведуть пропаганду війни та насильства в Україні", - написала Геращенко.

В рамках цього наказу, територіальні підрозділи МВС аж до дільничних міліціонерів повинні будуть сприяти Нацради у виявленні кабельних операторів, які не виконують наказ про припинення трансляції на території України 14 заборонених російських телеканалів.

Ті кабельні оператори, які в порушення рішень судів та Нацради будуть викриті в трансляції заборонених телеканалів - будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

"Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у внутрішніх кабельних мережах в громадських будівлях усіх форм власності - школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів, як незаконне", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, рішеннями Нацради № 292 та 297 від 17 липня 2014 р. та ухвалами Окружного адміністративного суду Києва заборонені наступні російські канали: Перший канал. Всесвітня мережа; РТР-Планета; Росія 24; НТВ-Мир; ТVCI (ТВ-Центр); Росія 1; НТВ; ТНТ; Петербург 5; Зірка; РЕН-ТВ; Life News; Russia Today РБК-ТБ.