ua en ru

МВС Британії помилково відправило громадянам ЄС листи про депортацію

МВС Британії помилково відправило громадянам ЄС листи про депортацію Фото: Британія (pixabay.com)

Громадянам було відправлено близько ста листів

Міністерство внутрішніх справ Великобританії помилково відправило близько ста листів з інформацією про депортацію проживаючих в країні громадян Євросоюзу. Про це повідомляє газета The Guardian.

Так, у листі вказувалося, що особу, якій воно було адресоване, депортують, якщо він добровільно не покине Великобританію.МВС країни, як зазначає газета, принесло свої вибачення всім громадянам ЄС, які отримали попередження.

Зазначено, що про помилку стало відомо після того, як викладач з Фінляндії Єва Йоханна Холмберг, яка проживає у Великобританії зі своїм чоловіком, розповіла про отриманий від МВС листа. У ньому вказувалося, що вона зобов'язана залишити країну протягом місяця, зазначала вона.

Повідомляється, що The Guardian звернувся до МВС Великобританії з проханням роз'яснити ситуацію, після чого представник відомства заявив про помилку.

"Ми вивчаємо, чому це сталося, і зв'язуємося з усіма, хто отримав цей лист, аби сказати про помилку", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадяни країн Європейського союзу зможуть відвідувати Великобританії без віз після виходу Об'єднаного Королівства зі складу ЄС (Brexit).