ua en ru

МВС заарештувало 2,6 млрд грн на рахунках банку Олександра Януковича

МВС заарештувало 2,6 млрд грн на рахунках банку Олександра Януковича Фото: "Всеукраїнський банк розвитку"

Службові особи "ВБР" в 2012-2014 рр. незаконно видали кредити держпідприємствам за завищеними відсотковими ставками та легалізував доходи

Слідчі ГСУ МВС заарештували 2,6 млрд грн на депозитних рахунках фізичних та юридичних осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить Олександру Януковичу. Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Повідомляється, що ГСУ МВС здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку (ПАТ "ВБР"), який належить Олександру Януковичу, за ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 209 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи "ВБР" в 2012-2014 рр. незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку Олександра Януковича і підконтрольних осіб - працівників банку "ВБР" та інших юридичних осіб.

"Слідчими ГСУ МВС проведено обшук у ПАТ "ВБР" та накладено арешт на депозитні рахунки фізичних та юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд. грн. (з яких 12 млн. грн. належать особисто Януковичу О. В.). За наявними даними слідства, в листопаді 2015 року заплановано початок ліквідаційної процедури ПАТ "ВБР", в результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу А. В. і підконтрольними йому фізичним та юридичним особам", - йдеться в повідомленні.

НОВОСТИ : ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ. Янукович О.В. АРЕСТОВАЛИ 2.6 МЛРД. ...

Posted by Арсен Аваков on 31 октября 2015 г.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заблокував 1,4 млрд дол. на рахунках в українських банках компаній, наближених до оточення екс-президента України Віктора Януковича.