ua en ru

Муженко: військові АТО мають право відкривати вогонь у відповідь

Муженко: військові АТО мають право відкривати вогонь у відповідь Фото: Віктор Муженко

В зоні АТО є тільки одна заборона - не провокувати

Військові, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, мають право відкривати вогонь у відповідь. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє "UΛ:Перший".

Як зазначається, у відповідь на питання щодо нібито заборони на відкриття вогню у відповідь Муженко підкреслив, що такої заборони немає.

"Не знаю, звідки береться ця інформація відносно того, що українським військовим заборонено відкривати у відповідь вогонь по сепаратистам. Немає такої заборони. Є лише одна заборона - не провокувати. Я особисто до всіх командирів, починаючи від командира роти, довів: якщо за ним ведеться вогонь, рішення на відповідь вогонь - це їхнє особисте рішення і їх особиста компетенція", - йдеться в повідомленні.

Він підкреслив, що у випадку, коли українським військовим загрожує небезпека, відкривається відповідь вогонь.

"Тому якщо хтось говорить про заборону вести вогонь у відповідь, то це неправда. Коли нашим військовим дійсно загрожує небезпека, коли стріляють по нашому опорному пункту, то відкривається вогонь у відповідь. І ніякої заборони на це немає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бандформування не припиняють обстріли позицій українських воїнів у АТО, нехтуючи будь-якими домовленостями щодо деескалації конфлікту на Донбасі.