ua en ru

Муженко затвердив програму відновлення бойових традицій ЗСУ

Муженко затвердив програму відновлення бойових традицій ЗСУ Фото: Віктор Муженко (mil.gov.ua)

Відповідний наказ Муженко підписав 25 квітня

Начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко підписав наказ про "відновлення і впровадження національних бойових традицій ЗСУ". Про це Муженко повідомив у своєму Twitter.

"Відновлюємо і впроваджуємо національні бойові традиції, тому що ЗСУ утверджують свою, українську ідентичність. Відповідний наказ підписано", - зазначив начальник Генштабу.

Наказ "Про затвердження Програми заходів щодо відновлення і впровадження національних бойових традицій у Збройних силах України" ухвалено 25 квітня 2018 року відповідно до низки законодавчих та нормативних актів. Зокрема, йдеться про закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Додамо, що, коментуючи підвищення української армії у міжнародному рейтингу, Муженко в інтерв'ю "Українському мілітраному порталу" зазначав, що ЗСУ почали з 2014 року введення нових методик і нових програм. Зміни до програм підготовки солдатів тепер проводяться щорічно з урахуванням бойового досвіду особового складу ЗСУ, отриманого у ході антитерористичної операції.

Нагадаємо, в рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower Збройні сили України за рік піднялися на одну сходинку серед 136 країн. Так, українська армія посіла 29 місце у рейтингу серед інших країн, піднявшись на одну сходинку.