ua en ru

Муженко: в Україні у 2016 пріоритет надаватиметься нарощуванню спроможностей Повітряних сил

Муженко: в Україні у 2016 пріоритет надаватиметься нарощуванню спроможностей Повітряних сил Фото: Віктор Муженко

В подальшому Україні необхідно мати мобільні високооснащені ефективні збройні сили

В Україні у 2016 році пріоритет надаватиметься нарощуванню спроможностей Повітряних сил, а у 2017-у - формуванню адекватних загрозам морських спроможностей. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, передає Укрінформ.

"У найближчому майбутньому Збройні сили України повинні бути готовими адекватно відреагувати на загрози Україні, в першу чергу - відбиття агресії на південно-східному напрямку - веду мову про Луганську і Донецьку області. Для цього проводяться заходи оптимізації організаційних структур: як органів управління, так і з'єднань і військових частин, що повинні бути укомплектовані необхідною кількістю техніки і озброєння та підготовлені особовим складом", - заявив Муженко.

Окрім того, він розказав, що зараз створюється потужний сухопутний компонент Збройних Сил.

"У 2016 році пріоритет надаватиметься нарощуванню спроможностей Повітряних сил, у 2017-у - формуванню адекватних загрозам морських спроможностей. Йдеться про забезпечення оборони морського узбережжя держави, розвиток необхідної інфраструктури базування Військово-морських сил", - розказав головнокомандувач ЗСУ.

Також він зазначив, що в подальшому Україні необхідно мати мобільні високооснащені ефективні збройні сили, служба в яких буде престижною з точки зору як матеріального забезпечення, так і морального задоволення. Вони вже є і повинні бути надалі надійним гарантом незалежності й територіальної цілісності нашої держави.

Нагадаємо, Муженко також заявляв, що ситуація на Донбасі далека від миру.