ua en ru

Муженко закликає США якнайшвидше надати ЗСУ системи контрбатарейної боротьби

Муженко закликає США якнайшвидше надати ЗСУ системи контрбатарейної боротьби Фото: Віктор Муженко

Муженко сподівається, що це станеться вже найближчим часом

Начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко закликає США якнайшвидше надати ЗСУ системи контрбатарейної боротьби. Про це Муженко написав у своєму Facebook.

"Вчора у The Wall Street Journal в Америці та Європі вийшла редакційна колонка, написана на основі нашого спілкування з журналістом Sohrab Ahmari. Це впливове видання закликає керівництво США якнайшвидше передати Збройним Силам України системи контрбатарейної боротьби, що дасть змогу суттєво знизити кількість жертв серед наших військовослужбовців та цивільних громадян від обстрілів з боку російсько-териростичних угруповань. Очікую, що це станеться вже найближчим часом", - розповів Муженко.

Вчора у The Wall Street Journal в Америці та Європі вийшла редакційна колонка, написана на основі нашого спілкування з ж...

Posted by Віктор Муженко on 19 августа 2015 г.

Він також додав, що навіть нелетальне озброєння США не завжди надходить.

"Уряд Обами відмовляється постачати в Україну летальне озброєння, та й навіть, обіцяне за попередніми домовленостями нелетальне озброєння не завжди надходить. Ще у червні на шпальтах газети "WS Journal" були висвітлені наміри Пентагону передати в Україну станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 та РЛС 37 Firefinder. Системи даного типу допомогли б українським військовим вести краще спостереження за підконтрольними Кремлю територіями, та вчасно виявляти джерела відкритого артилерійського вогню противника.

Відповідно до слів військового представника з керівного складу
ЗС США: "Системи є у повній готовності до передачі, а також військові ЗС США готові сприяти у проведенні військової підготовки та навчань". Водночас Пентагон ще очікує політичного рішення Вашингтону, яке, за окремими джерелами, буде прийняте протягом місяця, після офіційної заяви у пресі на поставку даного типу систем. Тому не дивно, що Володимир Путін впевнений, що може й на далі порушувати домовленості, ухиляючись від покарання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Держдеп звинувачує бойовиків і РФ у погіршенні ситуації на Донбасі.