ua en ru

Чоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з Польщею

Чоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з Польщею Фото: працівники митниці запобігли вивезенню стародруків

Працівники Львівської митниці запобігли вивезенню 68 книг за межі України

Чоловіка з львівськими стародруками затримали працівники митниці при спробі виїхати автомобілем до республіки Польща. Про це повідомляє сайт Державної фіскальної служби у Львівській області.

Громадянин України 3 січня їхав з України в Польщу на автомобілі "Toyota" через митний пункт "Краковець".

Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор". Працівникам митниці автомобіль здався підозрілим. Його оглянули, в багажному відділенні у двох сумках виявили друковані видання. Всього в машині виявили 68 книг, повідомляють у фіскальній службі.

Чоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з ПольщеюЧоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з ПольщеюЧоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з ПольщеюЧоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з ПольщеюЧоловіка з львівськими стародруками затримали на кордоні з Польщею

Фото: вилучені стародруки

У повідомленні ДФС надає деталі про вилучені стародруки: "З найстаріших - "Типограціи Конрада Вингебера", рік видання - 1845, видання "Головный складь в. книгарнь Сайфарта и Чайковского и Ставропигыйского Института у Львовь", рік видання - 1888. Серед інших - книги початку ХХ ст. - художні твори, словники, наукові видання. Чимало книг невідомих авторів та видавництв. Також багато стародруків німецькою мовою. Загалом вилучено 68 штук".

В результаті інциденту порушено статю 471 Митного кодексу України. Історичну та культурну цінність стародруків встановлюють експерти.

Нагадаємо, у львівській галереї пропали стародруки на десятки мільйонів доларів.