ua en ru

Мусій розкритикував мораторій на закриття лікарень

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України розкритикував прийнятий Верховною Радою України Закон України "Про введення мораторію на ліквідацію і реорганізацію закладів охорони здоров'я".

"Щодо абсолютно популістського закону Ляшко про заборону закриття закладів охорони здоров'я та їх реорганізації, який зрозуміти дуже складно. Натомість я б запропонував таким ініціаторам викидати власні кошти на вітер, на порожні установи охорони здоров'я, які потрібно утримувати в плані комунальному, утримувати в плані заробітної плати лікарям. Якщо такі ініціатори здатні оплачувати порожні ліжка і відсутність роботи у лікарів, такі закони мають право на існування", - заявив Мусій.

Нагадаємо, за Закон " Про введення мораторію на ліквідацію і реорганізацію закладів охорони здоров'я" 23 лютого 2014 проголосувало 311 нардепів, що є конституційною більшістю.

Відзначимо, пояснювальна записка до даного Закону України визначає причини необхідності його прийняття: "Зазначений проект Закону України розроблено з метою недопущення ліквідації та реорганізації закладів охорони здоров'я та забезпечення конституційної вимоги статті 49 Конституції України про заборону скорочення існуючої мережі закладів охорони здоров'я".

Законопроект був зареєстрований під номером 2201 ще 6 лютого 2013. Опозиціонери пов'язували затримку в його прийнятті виключно з лобіюванням колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та корупційними схемами, які ініціювалися і підтримувалися керівництвом відомства на місцевому рівні.