ua en ru

Мусій готовий увійти у фракцію БПП або "Самопомочі" у новій Раді

Відсторонений Кабінетом міністрів від посади міністра охорони здоров'я України, але обраний народним депутатом України Олег Мусій заявив, що готовий увійти у фракції "Блоку Петра Порошенко" або "Самопомочі" у новій Верховній Раді.

Відсторонений Кабінетом міністрів від посади міністра охорони здоров'я України, але обраний народним депутатом України Олег Мусій заявив, що готовий увійти у фракції "Блоку Петра Порошенка" або "Самопомочі" у новій Верховній Раді. Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Мені найбільш близькі дві політичні сили - це "Блок Петра Порошенка" і "Самопоміч". Ще остаточного рішення я не прийняв. Зараз я веду переговори, проводжу різні зустрічі для того, щоб визначитися, в якій фракції я буду працювати", - сказав Мусій.

Він розповів, що вже зустрічався з "Блоком Петра Порошенка", "Батьківщиною", Радикальною партією Олега Ляшка.

"Хочу провести ще зустріч з партією "Самопоміч". З "Народним фронтом" співпрацювати не збираюся", - підкреслив відсторонений урядом Яценюка від посади міністр охорони здоров'я.

При цьому він зазначив, що волів би залишитися позафракційним, але діючий регламент діяльності і Конституція передбачає формування коаліції тільки фракціями.

"Тому я просто буду змушений вступити у фракцію", - заявив він.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вирішив відсторонити від посади міністра охорони здоров'я України Олега Мусія та його заступника Руслана Салютина через проблеми з держзакупівлі ліків.

За підсумками виборів 26 жовтня Мусій переміг на виборах Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №124 у Львівській області.