ua en ru

Муніципальна надбавка бюджетнікам у розмірі 20% буде повернута, коли ВР зменшить вилучення з бюджету Києва, - О.Довгий

Муніципальна надбавка для працівників бюджетної сфери в розмірі 20% від загального розміру зарплати буде повернена тільки тоді, коли на ці потреби "будуть знайдені 600 млн грн". Ця сума може бути знайдена, якщо парламент перегляне розмір вилучень з бюджету столиці, які на сьогоднішній день складають 8,25 млн грн. Про це заявив секретар Київради Олесь Довгий, передає кореспондент РБК-Україна.
"Як ви знаєте, Київська міськрада вже проголосувала звернення до Президента (Президента України Віктора Януковича) з проханням дати відповідне доручення. Як ви знаєте, Президент дав відповідне доручення уряду, і ми найближчим часом очікуємо перегляду ВР України свого бюджету у розрізі зменшення обсягу вилучень з міста Києва", - заявив О.Довгий.
За його словами, саме такий варіант розвитку подій може стати основним джерелом для повернення муніципальних надбавок для бюджетників столиці.
Другим джерелом коштів для повернення надбавок О.Довгий вважає поліпшення ефективності управління комунальними підприємствами столиці, які "формують дохідну частину бюджету Києва".