ua en ru

До Мукачевого рушила колона військової техніки, - ОБСЄ

До Мукачевого рушила колона військової техніки, - ОБСЄ Фото: місія ОБСЄ

У районі міста посилені заходи безпеки

До Мукачевого Закарпатської області вирушила колона військової техніки Збройних сил України (ЗСУ). Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка прибула в Мукачево після подій 11 липня.

"У 18:02, біля Стрия (120 км на північний схід від Мукачева) СММ побачила колону Збройних сил України, прямували в бік Мукачева, що складається з 11 БТР, двох вантажівок, завантажених солдатами і одного бензовоза", - йдеться в повідомленні.

По дорозі в Мукачево спостерігачі помітили підвищені заходи безпеки, у тому числі кілька постів МВС України.

На одній з таких контрольних точок, до півночі від Мукачева, в 2 км від того місця, де сталася перестрілка, ОБСЄ побачила співробітників Служби безпеки України (СБУ), які прибули на десяти броньованих фургонах і двох мікроавтобусах. При цьому місце події було оточене в цілях безпеки.

До Мукачевого рушила колона військової техніки, - ОБСЄ

Фото: військова техніка на шляху в Мукачево (1)

До Мукачевого рушила колона військової техніки, - ОБСЄ

Фото: військова техніка на шляху в Мукачево (2)

До Мукачевого рушила колона військової техніки, - ОБСЄ

Фото: військова техніка на шляху в Мукачево (3)

СММ поспілкувалася з місцевою владою і правоохоронцями, які повідомили, що члени "Правого сектора, залучених в інцидент, зникли в лісі.

Також спостерігачі поспілкувалися з керівництвом лікарні Мукачева, яка повідомила, що один з госпіталізованих 11 липня чоловіків все ще перебуває в критичному стані. За словами медиків, в той же день були госпіталізовані п'ятеро поранених цивільних осіб та п'ятеро правоохоронців. Пізніше, 12 липня, співробітники міліції привезли в лікарню одне тіла, а СБУ доставили двох важкопоранених людей. За їх словами, що троє цивільних і троє правоохоронців були виписані.

Нагадаємо, перестрілка в Мукачеві сталася вдень 11 липня між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення були загиблі і поранені. Зокрема, в Закарпатській ОДА повідомили, що в результаті стрілянини в Мукачево було поранено 11 осіб.