ua en ru

МОЗ оголосив конкурс з обрання підрядника на добудову "Охматдиту"

МОЗ оголосив конкурс з обрання підрядника на добудову "Охматдиту" Фото: МОЗ оголосив конкурс з обрання підрядника на добудову "Охматдиту"

Замовником є ​​ДП "Укрмедпроектбуд", яке перебуває в управлінні МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) оголосило конкурс з обрання підрядника на добудову дитячого багатофункціонального корпусу "Охматдит". Про це в ході прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми оголошуємо конкурс на підрядника", - сказав він.

У свою чергу директор ДП "Укрмедпроектбуд" Ірина Коваль додала, що замовником є ​​ДП "Укрмедпроектбуд", яке перебуває в управлінні МОЗ.

"Сьогодні у нас точка відліку, ми оголошуємо відкритий тендер на вибір генерального підрядника. Зараз функції замовника виконує ДП "Укрмедпроектбуд", яке на сьогодні знаходиться у сфері управління Міністерства охорони здоров'я", - повідомила вона.

За її словами, подача документів для участі в конкурсі закінчується 9 вересня, а 14 вересня вже стане відомо назву підрядника, який здійснюватиме добудову корпусу.

"З 9-11 вересня відбуватиметься оцінка пропозицій, а 14 вересня ми вийдемо на акцепт", - додала Коваль.

Вона нагадала, що фінансування об'єкту було зупинено в жовтні 2013 року.

Також Коваль не виключила, що в конкурсі братиме участь компанія "Укрпрофмед", яка здійснювала будівництво даного об'єкта до того, як воно зупинилося.

"Компанія-генпідрядник - це "Укрпрофмед", вона існує, чи буде вона брати участь у тендері, ми з вами побачимо, коли будуть брати тендерну документацію... Цей підрядник теж пройшов усі перевірки разом з нами і він існує і працює на інших об'єктах", - сказала вона.

За словами глави МОЗ Олександра Квіташвілі, до кінця поточного року планується зробити максимальний обсяг робіт по даному об'єкту.

Відзначимо, на добудову дитячого багатофункціонального корпусу "Охматдиту" наприкінці 2014 було виділено 500 млн грн.

Нагадаємо, кампанія "300 життів щорічно" з добудови нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" стартувала у Києві на початку червня 2015 р.

Раніше Кабінет міністрів на своєму засіданні 22 квітня ухвалив рішення про передачу лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у сферу управління Міністерства охорони здоров'я України.