ua en ru

Motorola Mobility скоротить ще 1,2 тис. співробітників

Підрозділ Google по виробництву мобільних пристроїв Motorola Mobility оголосив про звільнення 1,200 тис. своїх співробітників, що складає приблизно 10% чисельності персоналу. Про це в електронному листі журналістам газети The Wall Street Journal повідомили представники компанії, передає "Росія 24".

Звільнення торкнуться співробітників в США, Китаї та Індії. У компанії пояснюють цей крок як спробу повернутися до прибутку.

Незважаючи на те, що в лінійці своєї нової продукції Motorola не сумнівається, послання до WSJ таки повідомляє про фінансові труднощі. Представники компанії зазначають, що поряд з випуском конкурентоспроможних на сьогоднішній день гаджетів рівень витрат Motorola Mobility залишається занадто високим.

Поточні звільнення стануть продовженням програми по скороченню штату, оголошеної минулого літа.

"Ми, безумовно, розуміємо, що це важкий період для наших співробітників, і ми сповнені рішучості надати їм посильну підтримку", - додали представники Motorola.

З урахуванням нових звільнень, сумарне скорочення персоналу компанії перевищує 20%. Motorola запустила цю програму в серпні, коли вперше оголосила про скорочення 4 тис. робочих місць. Станом на кінець 2012 р. в Motorola працювало трохи більше 11 тис. осіб, про що повідомляли представники Google.

Ця цифра не включає в себе підрозділ Motorola Home, яке займається виробництвом ТВ-приставок. У грудні воно було продано компанії Arris Group за 2,35 млрд дол.

Читайте також: Google програла Microsoft в патентному суді