ua en ru

"Мотор Січ" передала завод на непідконтрольної території в управління іноземцям

"Мотор Січ" передала завод на непідконтрольної території в управління іноземцям Фото: "Мотор Січ" передала завод в ОРДЛО під управління іноземців (wikimedia.org)

З якої країни компанія, не уточнюється

Машинобудівний завод "Мотор Січ" передав "Сніжнянський завод" під управління іноземної компанії. Про це повідомив почесний президент підприємства, народний депутат Вячеслва Богуслаєв, передає "Громадське радіо".

При цьому, за словами нардепа, завод залишається у власності, повному підпорядкуванні і під контролем "Мотор Січі".

"Власність залишилася у нас. Це управління, це не власність. Ми передали завод в управління іншій компанії. Ми не можемо працювати у відповідності з законами України. Ми найняли компанію, яка управляє нашим заводом. Але завод знаходиться у повному підпорядкуванні і під повним контролем підприємства "Мотор Січ", - повідомив Богуслаєв.

При цьому Богуслаєв не повідомив, з якої саме країни керуюча компанія.

Варто відзначити, що зазначений завод розташований на тимчасово неконтрольованої Україною території Донецької області.

Нагадаємо, Служба безпеки України підозрює екс-регіонала, почесного президента машинобудівного заводу "Мотор Січ", народного депутата В'ячеслава Богуслаєва (депутатська група "Воля народу") в незаконному продажі 56% акцій підприємства інвесторам з Китаю.

Раніше Фонд гарантування вкладів без пояснення причин зняв з торгів великий пакет акцій підприємства.

У свою чергу, Генеральна прокуратура розслідує розтрату та подальше привласнення понад 350 млн гривень на машинобудівному підприємстві "Мотор Січ".