ua en ru

МОП закликає забезпечити робочі місця і соцзахист для зростаючого та старіючого населення

Урядам, організаціям роботодавців та працівників необхідно вживати заходів щодо забезпечення гідних робочих місць і соціального захисту для зростаючого і старіючого населення. Такі висновки зробив комітет Міжнародної конференції праці (МОП) з проблем зайнятості та соціального захисту у новому демографічному контексті.

"Для ринків праці та систем соціального забезпечення в усьому світі демографічна ситуація, що швидко змінюється, представляє велику проблему, яку необхідно терміново вирішувати", - зазначають у МОП.

Учасники дискусій на щорічній Міжнародній конференції праці (МКП) прийшли до висновку про те, що правильна комбінація політичних заходів, а також прихильність справі та практичні дії відповідних зацікавлених сторін дозволять не тільки стабілізувати і контролювати демографічні зміни, а й використовувати закладені в них можливості.

У висновках, прийнятих комітетом МКП з проблем зайнятості та соціального захисту у новому демографічному контексті, підкреслюється необхідність розробити довгострокову політичну концепцію, покликану відповісти на потреби людей різного віку у сфері зайнятості та соціального забезпечення та забезпечити спільну відповідальність і солідарність поколінь.

Нагадаємо, в травні 2013 МОП у своїй доповіді зазначила, що рівень безробіття серед молоді у світі в 2013 р. складе 12,6% - 73,4 млн осіб.