ua en ru

У Мосулі залишається близько 300 бійців ІДІЛ, - AP

У Мосулі залишається близько 300 бійців ІДІЛ, - AP Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

За словами командування Іраку, в Старому місті Мосул залишається близько 300 бойовиків

В іракському місті Мосул залишилося близько 300 бійців терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє AP, з посиланням на заяву командування Іраку.

"Близько 300 бойовиків ІДІЛ залишаються на невеликій ділянці території, яка як і раніше контролюється терористичною групою в Старому місті Мосул", - йдеться в повідомленні генерал-лейтенант Самі аль-Аріді із спецпідрозділу Іраку.

Згідно з інформацією видання, площа в Мосулі, утримувана бойовиками, скоротилася до 500-600 квадратних метрів. Вважається, що велика кількість мирних жителів опинилася в пастці в анклаві бойовиків, причому близько 1,5 тис. осіб змогли тікати разом з кожним 100-метровим просуванням сил Іраку.

Так, війська перейшли в облогу Старого міста, перш ніж почати атаку, щоб не дозволити бійцям ІДІЛ втекти в сусідню Сирію, але сотням бойовиків все ж вдалося втекти з Старого міста.

"Вони просто голять бороди і йдуть. Вчора ми захопили двох серед групи жінок і дітей", - резюмував Самі аль-Аріді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іраку в районі Старого міста в Мосулі, де урядові війська продовжують наступ, залишаються заблокованими десятки тисяч мирних жителів.