ua en ru

До Москви доставили обміняних на Афанасьєва і Солошенко проросійських журналістів

До Москви доставили обміняних на Афанасьєва і Солошенко проросійських журналістів Фото: літак доставив українців Глищинскую і Діденко в Москву

Літак доставив українців Глищинскую і Діденко в Москву

В Москву (Російська Федерація) доставили обміняних на Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенко проросійських журналістів Олену Глищинскую і Віталія Діденка. Про це йдеться в повідомленні "РИА Новости".

"Літак ГТК Росія у вівторок доставив українців Олену Глищинскую з неповнолітньою дитиною і Віталія Діденка до Москви. Олена Глищинская тривалий час перебувала в СІЗО міста Одеси, Діденко - у колонії Рівненської області", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, директор телекомпанії "Нова хвиля" Олена Глищинская була заарештована у квітні 2015 року за звинуваченням у "сепаратизмі і державній зраді".

Діденко працював головним редактором сайту "Інфоцентр". Під час арешту Діденко намагався втекти від співробітників Служби безпеки України (СБУ) і вистрибнув з третього поверху своєї квартири, в результаті чого отримав кілька переломів. Суд засудив Діденка до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін помилував Солошенка і Афанасьєва.