ua en ru

Під Москвою до грудня 2015 р. буде сформована танкова армія

Під Москвою до грудня 2015 р. буде сформована танкова армія Фото: під Москвою до грудня 2015 р. буде сформована танкова армія

Дислокуватися вони будуть в селищі Баковка Московській області і в Воронежі

У Російській Федерації у складі Західного військового округу до 1 грудня 2015 р. повинні бути сформовані перша гвардійська танкова армія і 20-а гвардійська загальновійськова армія. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в в російському Генштабі.

"Згідно з директивою начальника Генерального штабу, 1-а гвардійська танкова армія і 20-а гвардійська загальновійськова армія повинні бути сформовані у складі Західного військового округу до 1 грудня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, командувати 1-ю танковою армією буде генерал-майор Олександр Чайко, який раніше очолював 20-у, куди замість нього призначений генерал-майор Сергій Кузовлев.

"Повністю сформовані управління (штаби) цих двох армій, будут дислоковані відповідно в селищі Баковка Московській області і в Воронежі", - уточнило джерело.

Як повідомляється, до складу 1-ї танкової армії увійдуть Таманська мотострілецька і Кантемирівська танкова дивізії. Крім того, в нове об'єднання включені 27-я Севастопольська окрема мотострілецька і 6-а окрема танкова бригади.

"Складніше йде справа з формуванням 20-ї гвардійської загальновійськової армії, що позбулася більшої частини свого бойового складу. Станом на сьогоднішній день, до складу армії включена 9-а танкова бригада з Нижнього Новгорода. Зараз йде формування інших танкових і мотострілкових бригад для цієї армії", - повідомили ТАСС.

Як відзначається, великої різниці в складі 1-ї та 20-ї армій не буде. У кожній з них будуть розвідувальна і зенітна ракетна бригади, а також бригада матеріально-технічного забезпечення, частини ракетних військ і артилерії, вертолітний полк та інші частини, включаючи підрозділи розвідувальних і ударних безпілотників. За словами джерела, в танкової армії буде більше танків, а в загальновійськовий - бойових машин піхоти.

Крім того повідомляється, що Збройні сили РФ можуть поповнитися ще однією танковою армією, крім 1-ї гвардійської.

"Генштабу доручено опрацювати питання про необхідність створення ще однієї, другої за рахунком, танкової армії. Така робота вже ведется. На відміну від ситуації з 1-ї гвардійської танкової армії, поки ніяких офіційних документів про створення другої танкової армії не підписано", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше половини росіян вважають, що в Україні немає російських військ.