ua en ru

У Москві затримали "представника" ДНР в міжнародному кримінальному суді

У Москві затримали "представника" ДНР в міжнародному кримінальному суді Фото: у Москві затриманий представник ДНР

Петро Чихун підозрюється в причетності до великого шахрайства зі спробою рейдерського захоплення будівлі в Москві

У Москві (Росія) вчора, 10 лютого, затримали юриста Петра Чихуна, призначеного представником так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) в Міжнародному кримінальному суді при ООН, повідомляє "Комерсант".

Чихун підозрюється Слідчим комітетом РФ в причетності до великого шахрайства зі спробою рейдерського захоплення будівлі в центрі Москви. Раніше по цій справі кілька бізнесменів були засуджені, а ще кілька, включаючи соратника Чихуна за ДНР Дмитра Лысаковского, знаходяться під слідством.

За даними видання, найближчим часом представники слідства мають намір звернутися в Чертанівський райсуд Москви з клопотанням про обрання для Чихуна запобіжного заходу. Поки він перебуває в статусі підозрюваного, але, як очікується, вже в найближчі дні йому висунуть офіційне звинувачення в замаху на шахрайство в особливо великому розмірі (ст. 30 і ч. 4 ст. 159 КК РФ).

Як пояснює видання, мова йде про спробу рейдерського захоплення частини старовинного особняка в Москві, розташованого за адресою Гоголівський бульвар, 3.

Спочатку окремо намагалися заволодіти бізнесмени Михайло Чернов і Михайло Балакірєв, які подключили до своєї афери за винагороду голови п'ятого судового складу Московського арбітражного суду Ірину Баранову. Однак махінація була розкрита, і в 2013 році Чернов і Балакірєв були засуджені до дев'яти та семи років позбавлення волі відповідно, а Баранова, не чекаючи порушення стосовно неї справи, поїхала в США,

Нагадаємо, "лідерів" так званих "Донецькій/Луганській народних республік" Олександра Захарченко та Ігоря Теслярської усунуть від керівництва в березні-квітні