ua en ru

У Москві на виставці облили фарбою фотографії війни в Україні

У Москві на виставці облили фарбою фотографії війни в Україні Фото: Сахаровський центр у Москві

Пошкоджені роботи відновлювати не будуть, бо не можуть гарантувати не тільки їх збереження, але і безпеку відвідувачів виставки

В Сахаровському центрі в Москві в середу, 28 вересня, невідомий залив фарбою з балончика роботи переможців конкурсу "Прямий погляд" Олександра Васюковича і Сергія Лойко, присвячені війні в Україні. Про це повідомляється на сторінці культурного центру в Facebook.

"Війна - це, в першу чергу, горе, страждання, смерть. Фотографія дає можливість побачити це. Але в суспільстві є люди, настільки отруєні ненавистю, що публічна розмова про трагедію війни стає неможливим", - йдеться в повідомленні.

В Сахаровському центрі пояснили, що не будуть відновлювати пошкоджені роботи, тому що не зможуть гарантувати не тільки їх збереження, але і безпеку відвідувачів виставки.

Сьогодні ввечері, 28 вересня, невідомий залив фарбою з балончика роботи переможців конкурсу «Прямий погляд» Алекса...

Опубліковано Сахаровский центр 28 вересня 2016 р.

Джерело в правоохоронних органах розповіло агентству "Москва", що чоловік, який облив фотографії фарбою, назвав Васюковича "фашистом". Приїхавши на місце події поліцейські намагалися затримати зловмисника, однак йому вдалося втекти.

Наразі організатори виставки вирішують питання про подання заяви в поліцію за фактом події, додало джерело.

Нагадаємо, у Києві проходить виставка картин про АТО, створених з гільз.