ua en ru

У Москві помер актор Володимир Зельдін

У Москві помер актор Володимир Зельдін Фото: Володимир Зельдін

Актор проходив обстеження і лікування в госпіталі

На 102-му році життя помер актор Володимир Зельдін, який раніше був госпіталізований в московську лікарню з-за відмови нирок, повідомляє "Інтерфакс".

Представник науково-дослідного інституту імені Н. Скліфосовського розповів, що актор помер в 09:00 за місцевим часом (08:00 за київським часом).

10 лютого Зельдіну виповнився 101 рік.

Раніше актора госпіталізували у важкому стані. Його дружина Іветта Зельдіна розповіла, що він три тижні проходив обстеження і лікування у військовому госпіталі, звідки його перевели в НДІ імені Скліфосовського.

Зельдін знявся більш ніж в 40 фільмах, серед яких "Карнавальна ніч", "Дядя Ваня", "Дуенья", "Приборкання норовливої", "31 червня", "Жінка в білому", "Десять негренят". З 1945 року Зельдін грав на сцені Центрального академічного театру Російської Армії.

Біографія Володимира Зельдіна

Володимир Михайлович Зельдін народився 28 січня 1915 року в Мічурінськ Тамбовської області. Примітно, що на момент його народження місто називалося Козлов і ставився до Тамбовської губернії Російської імперії. Батько Володимира був музикантом, а мати – вчителькою. Зельдін закінчив Московську консерваторію. Але для цього йому – вихідцю з єврейської родини - довелося прийняти православ'я.

Володимир Михайлович хотів займатися балетом, проте батько не дав втілити мрію в реальність. Він хотів, щоб його син був музикантом. На початку 1930-х Зельдін вирішив спробувати себе в якості актора. Саме в цьому напрямку його кар'єра вдалася. Зельдін грав у театрі, пізніше також почав зніматися в кіно.

У Москві помер актор Володимир Зельдін

Фото: Зельдін в ролі Миколаєва (він же клоун Топ) у фільмі "Карнавальна ніч"

У Москві помер актор Володимир Зельдін

Фото: у фільмі "Дядя Ваня" Зельдін з'явився в ролі Олександра Володимировича Серебрякова

У Москві помер актор Володимир Зельдін

Фото: у фільмі "Десять негренят" Зельдін виконав роль судді Лоуренса Уоргрейва

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свій 101-й день народження Володимир Зельдін відзначив на сцені рідного театру.