ua en ru

У Москві в СІЗО утримують українського журналіста за "шпигунство"

У Москві в СІЗО утримують українського журналіста за "шпигунство" Фото: Роман Сущенко

Український консул уже підтвердив інформацію про арешт цього журналіста в Росії

Члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви виявили в СІЗО "Лефортово" журналіста агенції "Укрінформ" Романа Сущенка, якого Лефортовський суд Москви заарештував за звинуваченням у "шпигунстві". Про це повідомляє "Открытая Россия".

"Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенка. Він розповів, що він журналіст, якого звинувачують у шпигунстві. Подробиць свого затримання і звинувачень, які йому пред'явили, Сущенко не зміг нам повідомити", - повідомила член ГСК Москви Зоя Свєтова.

За її словами, співробітники "Лефортово'' заборонили його розпитувати про кримінальну справу.

Як повідомляється, Сущенко повідомив правозахисникам, що при затриманні на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт. Слідство ФСБ надало йому державного адвоката.

Зазначено, що Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Судячи з публікацій на сайті українського інформагентства, Роман Сущенко працював його кореспондентом у Парижі.

Нагадаємо, раніше депутати Верховної Ради закликали країни "Великої двадцятки" негайно вжити всіх можливих політико-дипломатичних заходів для звільнення всіх заручників та політичних в’язнів, які утримуються на тимчасово окупованих територіях України та у РФ.