ua en ru

У Москві пояснили контакти з прибічниками Трампа на виборах у США

У Москві пояснили контакти з прибічниками Трампа на виборах у США Фото: Марія Захарова пояснила контакти з людьми Трампа

У МЗС РФ назвала ці контакти дипломатичною рутиною

Російські дипломати зв'язувалися з прихильниками Дональда Трампа і Хілларі Клінтон під час президентської кампанії в США, але ці контакти є "дипломатичною рутиною". Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі телеканалу "Росія 1".

Вона пояснила, що контакти з Трампом були по лінії посольства Росії.

"У нас активний у цьому сенсі посол, він зустрічається з сенаторами - це були сенатори-республіканці. Не тільки посол зустрічався, були контакти з людьми, які підтримували Трампа. Просто зрозуміти, що гряде, який порядок", - розповіла Захарова.

На питання про контакти з Клінтон офіційний представник МЗС відповіла, що її прихильники неодноразово приїжджали в Москву.

"Ні в тому, ні іншому випадку ми не надавали цьому якогось великого значення, тому що це нормальне ведення <...> дипломатична рутина", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше один із найближчих помічників Трампа Рудольф Джуліані заявив, що новий президент США має намір взаємодіяти з Росією з позиції сили.