ua en ru

У Москві заарештували на 2 місяці підозрюваного в закликах до тероризму математика

У Москві заарештували на 2 місяці підозрюваного в закликах до тероризму математика Фото: Дмитро Богатов

Під час обшуків слідчі вилучили у нього комп'ютерну техніку та електронні пристрої

Пресненський суд Москви на 2 місяці заарештував 25-річного математика Дмитра Богатова, якого підозрюють в закликах до масових заворушень і тероризму. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Ваша честь, я невинний. Я дійсно в цей день був з дружиною в спортивному залі, а потім купував продукти в магазині. Я не збираюся ховатися від слідства і готовий повністю сприяти роботі слідчого комітету, щоб повністю очистити своє ім'я", - заявив обвинувачений.

Згідно з інформацією журналістів, Богатова заарештували до 8 червня. Його мати зомліла в залі суду. Сам він не визнав провину. Математика затримали 6 квітня за підозрою в закликах до масових заворушень у Москві. Під час обшуків правоохоронці вилучили у нього комп'ютерну техніку та електронні пристрої.

Спочатку суд не знайшов підстав для утримання Богатова під варту. При цьому його не відпустили на свободу. Із суду його знову відвезли в слідчий відділ, де пред'явили більш тяжке обвинувачення по терористичної статті. Слідчі побачили в його діях заклики до терористичної діяльності (ч. 2 статті 205.2 Кримінального кодексу). Слідчий знову попросив суд про арешт Богатова.

Згідно з матеріалами справи, 29 березня Богатов опублікував два повідомлення з фейкового профілю Айрата Байширова: короткий пост в 13 годин і велику радикальну публікацію в 22:25 хвилин. Щоб приховати сліди, Богатов використовував Tor браузер, який приховує місце знаходження користувача, стверджує сторона звинувачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 40 осіб, включаючи декілька неповнолітніх, посадили в автобуси поліції на Тріумфальній площі в центрі Москви, Росія, 2 квітня 2017 року.