ua en ru

Москва сподівається на стабілізацію відносин зі США, - МЗС Росії

Москва сподівається на стабілізацію відносин зі США, - МЗС Росії Фото: будівля МЗС Росії (Pixabey NikolayFrolochkin)

У МЗС РФ розраховують, що до чергового загострення відносин між країнами не дійде

Росія сподівається на стабілізацію відносин зі Сполученими Штатами Америки. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, передає "РИА Новости".

За словами російського міністра, в Москві "все-таки хотіли б сподіватися, що до чергового загострення (відносин - ред.) не дійде".

Як зазначено, так Рябков прокоментував інформацію про те, що влада США може посилити правила переміщення російських дипломатів по країні у відповідь на скорочення кількості співробітників американської дипломатичної місії в Росії.

На думку Рябкова, будь-який крок влади США в бік нового ускладнення роботи дипломатів означатиме для Москви "необхідність відповісти". За його словами, це також стане "серйозним політичним сигналом про те, що американська сторона, як і раніше, не демонструє готовності переводити двосторонні відносини на більш розумні рейки".

Заступник міністра також підкреслив, що МЗС РФ "уважно" стежить за "всіма сигналами щодо того, як далі поведе себе американська сторона" в цьому питанні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до вересня цього року президент США Дональд Трамп відповість на рішення Росії про скорочення американського дипломатичного персоналу в РФ.