ua en ru

США до 1 вересня дадуть відповідь на скорочення числа американських дипломатів в РФ, - Трамп

США до 1 вересня дадуть відповідь на скорочення числа американських дипломатів в РФ, - Трамп Фото: Дональд Трамп (Gage Skidmore)

В попередній відповіді президент США висловив сарказм

До вересня цього року президент США Дональд Трамп відповість на рішення РФ про скорочення американського дипломатичного персоналу в РФ, повідомляє Reuters.

"Я як раз говорив з держсекретарем, і ми саме обговорюємо питання про кроки. У нас буде відповідь на це до 1 вересня", - сказав американський президент.

Він також заявив, що висловлював сарказм, коли подякував президенту Росії Володимиру Путіну за порятунок грошей США, скоротивши кількість дипломатичних співробітників США в Росії.

"Для того, щоб знизити нашу заробітну плату, абсолютно. Думаю, ви це знаєте", - відповів Трамп на питання, чи був він саркастичним.

Як повідомляло раніше видання "Комерсант" з посиланням на дипломатичні джерела, США у відповідь на скорочення дипломатичної місії в Росії можуть вимагати від російської сторони закрити одне з генконсульств на території США.

За інформацією видання, це питання обговорювалося в Манілі на зустрічі держсекретар Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

На сьогодні в Росії в США три генконсульства: в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці. У той же час у Росії в США - чотири: в Нью-Йорку, Сан-Франциско, Сіетлі та Х'юстоні. На даний момент не ясно, яке з чотирьох генконсульств можуть закрити.

Нагадаємо, Маккейн назвав скорочення штату дипмісії США в Росії нападом Путіна на демократію.