ua en ru

Москва готується заборонити імпорт цибулі, моркви і буряків з України

Заборона на імпорт рослинної продукції з України, яку Россільгоспнагляд може ввести на цьому тижні, торкнеться цибулі, буряків і моркви.

Заборона на імпорт рослинної продукції з України, яку Россільгоспнагляд може ввести на цьому тижні, торкнеться цибулі, буряків і моркви. Про це повідомив керівник відомства Сергій Данкверт, пише сьогодні газета "Нові Вісті".

"Розглядається цибуля, морква і буряк - все те, що росте в землі і пов'язане з захворюванням", - заявив Данкверт. Рішення про заборону імпорту може бути прийняте через регулярне виявлення картопляної нематоди у поставках українських імпортерів. Зазначається, що з 16 червня 2014р. був припинений імпорт в Росію продовольчої картоплі з України.

З 28 липня Россільгоспнагляд заборонив ввезення з України рослинної продукції в багажі та ручній поклажі пасажирів і поштових відправленнях, продукції тваринного походження, молока і молочної продукції через наявність в них залишкових кількостей антибіотиків.

Інше російське відомство, Росспоживнагляд, раніше заборонив імпорт українських фруктових, овочевих і рибних консервів, а також українських соків, у тому числі для дитячого харчування.