ua en ru

Московський суд дозволив знести єдиний в РФ український храм

Московський суд дозволив знести єдиний в РФ український храм Фото: Свято-Троїцький храм в м. Ногінську

Храм буде знесений в 4-місячний термін

Московський обласний суд дозволив знести єдиний в Російській Федерації український храм. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив ієромонах Святослав Скороход.

"Московський обласний суд виніс рішення за нашим апеляційним позовом. З третього жовтня 2016 року вступає в силу остаточний вирок в знесенні нашого Свято-Троїцького храму в м. Ногінську Московської області задовільнивши позивача адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по сутi Московську Патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду. Згідно постанови храм буде знесений в 4-місячний термін за наш рахунок", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, напередодні засідання суду було скоєно напад на адвоката Тетяну Горюнову, яка представляла інтереси церкви.

"Нажаль, все українське систематичне підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення по знесенню храму, до того закриття української бібліотеки та ліквідування єдиної централізованої української організації "Український Конгрес Росії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у РФ заявили про наявність більш 280 тис. українців, які отримали статус біженця.