ua en ru

Московський суд продовжив до жовтня арешт обвинуваченого в шпигунстві 72-річному українцю

Московський суд продовжив до жовтня арешт обвинуваченого в шпигунстві 72-річному українцю Фото: Юрій Солошенко (на передньому плані)

Процес проходив у закритому режимі, подробиці справи невідомі

Московський міський суд продовжив до 5 жовтня термін арешту 72-річному громадянину України Юрію Солошенко - колишньому директорові полтавського оборонного заводу "Знамя". Таким чином, суд задовольнив клопотання слідства, яке веде ФСБ, передає РАПСІ.

Так як термін арешту Солошенко перевищив рік, питання про запобіжний захід перейшов з компетенції райсуду у вищестоящу інстанцію. Матеріали справи мають гриф "таємно". Процес проходив у закритому режимі. Подробиці справи невідомі.

Солошенко був затриманий в серпні минулого року, коли приїхав у Москву для зустрічі з діловими партнерами. За статтею 276 КК україни (шпигунство) колишньому директору загрожує від 10 до 20 років колонії. При цьому, як заявляв син ув'язненого, "всі знають, що його підставив знайомий, з яким він співпрацював і якому довіряв".

Сам Солошенко звинувачення відкидає, заявляючи, що "за визначенням не міг бути шпигуном".

Нагадаємо, в квітні МЗС України заявляв, що Росія не дозволяє консулам відвідувати заарештованих українців, у тому числі Юрія Солошенко.