ua en ru

Московський суд відмовив Siemens в арешті турбін у Криму

Московський суд відмовив Siemens в арешті турбін у Криму Фото: суд Москви відмовив в арешті турбін Siemens в Криму (фото з відкритих джерел)

Компанія заявляє про використання турбін не за призначенням

Арбітражний суд Москви відмовив ТОВ "Сіменс технології газових турбін" (входить в структуру німецького холдингу Siemens )в арешті турбін, які перебувають на території анексованого півострова Крим. Про це повідомляє "Інтерфакс".

зокрема, дочірнє підприємство німецького холдингу клопотало про вжиття забезпечувальних заходів за позовом до ТОВ "ВО "Технопромекспорт" і ВАТ "ВО "Технопромекспорт" (структури "Ростеха", ТПЕ), а саме, заарештувати зазначене обладнання в цілях забезпечення позову.

Совметное підприємство належить Siemens (65%) і АТ "Силові машини" (35%), воно уклало договір з ВАТ "ВО "Технопромекспорт" на виготовлення турбін, а потім зажадало від нього повернути турбіни, так як вони використані не за призначенням.

Структури "Ростеха" беруть участь у будівництві в Криму електростанцій з використанням турбін Siemens, вважають в німецькому концерні, що суперечить санкційних обмеженням ЄС та договору на виробництво обладнання. В ЄС не згодні з російським статусом Криму.

Нагадаємо, за інформацією німецького видання Deutsche Welle, на території анексованого півострова Крим продовжує працювати німецька логістична компанія DHL.