ua en ru

Москаленко: у Київській області стартує футбольний сезон

Москаленко: у Київській області стартує футбольний сезон Фото: Ярослав Москаленко (з відкритих джерел)

Київська область готова до відкриття футбольного сезону

Київська область готова до відкриття футбольного сезону, яке відбудеться сьогодні, 7 квітня. Про це йшлося на засіданні виконавчого Комітету обласної федерації футболу (КОФФ), повідомили в прес-службі голови Комітету Ярослава Москаленка.

Учасники засідання обговорили завершення підготовки до сезону, затвердили календар сезону, необхідні нормативні документи, а також обрали представників на Конгрес ФФУ.

За словами Москаленка, в сезоні візьмуть участь 14 команд Вищої ліги та 17 команд першої ліги.

"Можу впевнено заявити – це перший сезон з таким рівнем підготовки. Як я і обіцяв у своїй програмі, балотуючись на голову КОФФ, кожна районна федерація отримала ноутбуки. Сьогодні особисто передав їх керівникам регіональних організацій на зустрічі, – повідомив Москаленко. – Ця техніка стане в нагоді, адже ми на практиці впроваджуємо систему "Один гравець – одна команда", приєднуємо всіх до загального реєстру ФФУ. А з комп'ютерами відповідні федерації на місцях вже починають отримувати щомісячне фінансування від КОФФ для оплати праці".

За словами голови обласної федерації, у Київській області активно розвивається футбольна інфраструктура.

"Вже влітку цього року практично одночасно відкриємо стадіони у Вишгороді на території школи №3 "Сузір'я", в селі Пірнове Вишгородського району і в Іванківському районі. На останній зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом я отримав запевнення, що кошти на добудову цього стадіону вже виділені, – повідомив він. – Приємно констатувати, що в Іванкові вперше за останній час на обласний чемпіонат з'явилася футбольна команда. Що стосується Пірнового, то побудоване футбольне поле буде єдиним у своєму роді на всю Лівобережну Вишгородщину".

Москаленко також зазначив, що Київська обласна державна адміністрація готова виділити кошти для побудови стадіонів ще в семи районах, де місцеві федерації активно беруть участь у чемпіонатах і забезпечують свої команди.

"Без п'яти хвилин Бровари будуть мати нове поле стандартного розміру і друге – вже з штучним покриттям на території училища фізкультури. Загалом, як і було задекларовано, йде узгодження з семи стадіонах в Славутичі, Василькові, Фастові, Ставище, Рокитному, – уточнив він. – Колегія обласної адміністрації затвердила план фінансування, залишилась облрада. Депутати обіцяють підтримати ініціативу".