ua en ru

Москаль заявив про загрозу відновлення "інституту смотрящих" на закарпатській митниці

Москаль заявив про загрозу відновлення "інституту смотрящих" на закарпатській митниці Фото: Геннадій Москаль

Москаль повідомив, що ДФС планує призначити заступником начальника митниці чиновника часів Януковича

Глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив про загрозу відновлення "інституту смотрящих" на закарпатській митниці. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Москаля.

"За нашою інформацією, Державною фіскальною службою України готується призначення на посаду заступника начальника Закарпатської митниці такого собі Олександра Гаврилюка, начальника митного посту в Іллічівську (Одеська область) часів Януковича", - повідомляє Москаль.

Як зазначається, Гаврилюка звинувачують у налагодженні корупційних схем на Одещині, проти нього неодноразово організовували акції протесту приватні підприємці, митні брокери, громадські активісти. Сьогодні така ж акція протесту проводиться і в Ужгороді.

"Призначенням Гаврилюка на Закарпатській митниці фактично хочуть відновити "інститут смотрящих". Його основне завдання - відновити системну контрабанду тютюнових виробів із України в Євросоюз через Закарпатську область", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на сьогодні 20 фур із сигаретами зібрані в Києві і 10 у Львові, усі вони чекають призначення Гаврилюка й безперешкодного проїзду в країни ЄС.

"Я направив урядову телеграму президенту України Петру Порошенку, прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, міністру фінансів Наталії Яресько та голові Державної фіскальної служби Роману Насірову з проханням призупинити й скасувати дане призначення. Заявляю, що не допущу Гаврилюка до роботи на Закарпатті. Ще нам усяких "смотрящих" тут не вистачало!", - заявив Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль повідомляв, що протягом суботи й ночі на неділю (20.02) через Закарпатську область проїхало 76 фур із російськими номерами, усі - в східному напрямку, на виїзд у РФ.