ua en ru

Москаль заборонив чиновникам ЛОДА, які мають доступ до держтаємниці, відвідувати ЛНР і ДНР

Москаль заборонив чиновникам ЛОДА, які мають доступ до держтаємниці, відвідувати ЛНР і ДНР Джерело фото:twitter.com/Lugansk News Today

Голова Луганської обласної державної адміністрації (ЛОДА) Геннадій Москаль підписав розпорядження, яким заборонив чиновникам ЛОДА, мають доступ до державної таємниці, їздити до так званих "Луганської народної республіки" (ЛНР) і "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛОДА.

"З 20 січня цього року чиновникам Луганської облдержадміністрації, її структурних підрозділів, а також територіальних органів виконавчої влади, заборонено їздити на територію, контрольовану бойовиками так званих ЛНР і ДНР. Заборона стосується заступників голови обласної держадміністрації, керівників і заступників керівників структурних підрозділів ОДА, апарату облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, а також співробітників органів виконавчої влади, які мають допуск і дозвіл для роботи з документами, що становлять державну таємницю", - йдеться в повідомленні.

Таке рішення прийнято на підставі статті 6 Закону України "Про місцеві державні адміністрації". Розпорядження №6 від 20 січня викликано загостренням бойової обстановки, зростанням терористичної активності бойовиків, численними фактами взяття заручників та з метою запобігання протиправних дій стосовно співробітників органів виконавчої влади.

Москаль заборонив чиновникам ЛОДА, які мають доступ до держтаємниці, відвідувати ЛНР і ДНР

Раніше Москаль заявляв про те, що автобусне і вантажне сполучення між Україною та територією самопроголошеної "Луганської народної республіки" буде повністю припинено з 19 січня.