ua en ru

Москаль: у затриманих на Драгобраті бійців "Правого сектора" знайшли російські рублі

Москаль: у затриманих на Драгобраті бійців "Правого сектора" знайшли російські рублі Фото: Геннадій Москаль

Також за словами Москаля, у затриманих бійців ПС діагностовано непроникаючі поранення від травматичної зброї.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що у затриманих на гірськолижному курорті Драгобрат представників "Правого сектора" вилучено російські рублі. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

Голова Закарпатської ОДА повідомив, що зараз спливають й інші злочини, вчинені затриманими на Драгобраті представниками "Правого сектора".

"зокрема, п'яну стрілянину на автозаправці в сек.Ковирів на Львівщині 28 грудня, хуліганство з застосуванням вогнепальної зброї і пораненням двох людей у Києві 29 грудня або стрілянину в Косівському районі Івано-Франківської області 9 січня, напередодні подій на Драгобраті. В останньому випадку один із затриманих разом з спільниками також влаштував п'яну стрілянину з бойового зброї, жорстоко побив кількох людей (одному зламав палець), заволодів автомобілем, а водія побив до втрати свідомості і запхав у багажник", - повідомив він.

За словами Москаля, у двох із затриманих представників "Правого сектора" діагностовані непроникаючі поранення від травматичної зброї.

"Як розповів один з учасників бійки, він дійсно стріляв у нападників зі свого травматичного пістолета, який віддав правоохоронцям для слідчих дій. Однак на місці події виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова і Стєчкіна, вилучених від бешкетників. Таким чином людина змушений був захищатися з допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п'яних хуліганів влаштували стрілянину з табельної вогнепальної зброї. Юридичну оцінку застосування травматичної кошти під час бійки дасть слідство", - зазначив голова Закарпатської ОДА.

Також Москаль повідомив, що у нападників виявлені 160 тисяч російських рублів, походження яких встановлює слідство.

"Якщо у затриманих дійсно є заслуги перед Україною, вони будуть враховані судом при винесенні вироку. Однак я нагадую, що Драгобрат - це гірськолижний курорт, на який їдуть лижники зі спортивним спорядженням, а не в камуфляжі і з бойовою зброєю, щоб здійснювати п'яні дебоші і відлякувати туристів", - пообіцяв Москаль.

Нагадаємо, конфлікт на Драгобраті стався 10 січня 2016 року. Повідомлялося, що чоловіки у камуфляжній одязі влаштували бійку з персоналом однієї з баз бази відпочинку, а також застосували зброю.