ua en ru

Москаль вимагає від Генштабу розблокувати захоплений "Айдаром" хлібозавод

Москаль вимагає від Генштабу розблокувати захоплений "Айдаром" хлібозавод Геннадій Москаль

Керівник Луганської обласної державної адміністрації (ЛОГА) Геннадій Москаль звернувся до Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) та Міністерства оборони України з проханням вжити рішучих заходів для розблокування ТОВ "УкрВереск" в с. Петрівка Станично-Луганського району. Про це повідомляється на сайті глави ЛОДА.

"Підприємство, яке є основним хлебопроизводителем в районі, захопили озброєні військовослужбовці батальйону "Айдар", які встановили тут свої правила і стали необґрунтовано піднімати ціну на хліб. При цьому військові "Айдара" не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і зовсім не платять за енергоносії", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що Генштаб Збройних сил України на попередні звернення підтвердив факт захоплення підприємства "УкрВереск" батальйоном "Айдар", але жодних дій для його звільнення не зробив. Незважаючи на те, що ВСУ є Служба військового правопорядку, вона навіть не представлена в Луганській області.

"Військово-цивільна адміністрація вважає, що військовослужбовці повинні виконувати свої прямі обов'язки - захищати територіальну цілісність України, а не робити бізнес на хлібі, відкрито грабуючи область, яка і так страждає від військових дій і поганої економічної ситуації. А злочинці, які у військовій формі і зі зброєю захоплюють підприємства, повинні сидіти за гратами", - наголошується в повідомленні ЛОДА.

Нагадаємо, раніше Міноборони призначило перевірку "Айдара" через скаргу Москаля.